Om webbplatsen

Här finns de flesta av Lerums kommuns e-tjänster och blanketter samlade på ett och samma ställe. En del tjänster är renodlade e-tjänster, vilket innebär att du kan utföra dem online vid din dator. Många av e-tjänsterna kräver inloggning och signering med hjälp av e-legitimation. När du klickar på en tjänst får du upp all information som du behöver för att utföra tjänsten. Du kan även se kontaktuppgifter för vem du kan kontakta om du behöver hjälp.

 

Om Mina sidor

På Mina sidor kan du som är privatperson, företagare eller som representerar en förening, komma i kontakt med kommunen och utföra dina ärenden via e-tjänster.

 

En sparad ansökan är inte en inkommen handling

När du fyller i en e-tjänst och trycker på Spara så sparas din ansökan på en särskilt avdelad yta. Det innebär att ingen obehörig kan läsa eller förvränga informationen. Du kan när som helst komma åt din ansökan igen. För att fortsätta arbetet med din ansökan behöver du logga in med hjälp av e-legitimation så att vi kan säkerställa din identitet.

Din ansökan är inskickad till kommunen och kan börja behandlas först när e-tjänstens alla steg är slutförda och du trycker på Skicka in. Så länge din ansökan är sparad och inte inskickad så är det bara du som kan se den under Mina sidor, som är ditt utrymme för att hantera uppgifter. För din egen säkerhet är det viktigt att du loggar ut och stänger webbläsaren när du är klar med det du vill göra. De ärenden som du skickar in via e-tjänsterna finns lagrade på ditt användarkonto.

 

Ärenden som skickas in via en e-tjänst är en inkommen handling

När du skickar in ett ärende via en e-tjänst blir den en inkommen handling. Kommunen kan få frågor om att lämna ut uppgifterna till enskilda personer eller företag. Innan uppgifterna lämnas ut genomförs en sekretessprövning enligt offentlighets- och sekretesslagen.

 

E-legitimation

För att använda vissa av kommunen e-tjänster behöver du säkerställa din identitet med någon form av e-legitimation. Lerums kommun tillåter inloggning och signering med hjälp av BankID, Freja eID, Nordea och Telia. Du kan läsa mer om e-legitimation på Lerums kommuns webbplats.

Information om e-legitimation

 

Kakor, cookies

Vi använder inga kakor på Mina sidor som kräver godkännande från dig som användare. De kakor som används är för att under den aktiva sessionen hålla dig inloggad och spara information om hur du väljer att filtrera e-tjänsterna.

 

Hantering av personuppgifter

En personuppgift är information som direkt eller indirekt kan knutas till en levande fysisk person. Det kan innebära namn, personnummer, adresser, IP-nummer med mera. Du kan läsa mer om hantering av personuppgifter på Lerums kommuns webbplats.

Lerums kommuns hantering av personuppgifter

 

Kontakt

Har du frågor om Mina sidor eller något annat på webbplatsen kan du kontakta Lerums kommuns kundcenter KomIn.

Kundcenter KomIn
Telefon: 0302-52 10 00
E-post: kommun@lerum.se