Registrering för cykelbox och cykelgarage

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Cykelboxar är ett säkert sätt för dig att parkera din cykel. Det kostar ingenting att parkera men du behöver registrera dig som användare och boka din plats i förväg. En cykelbox fungerar som en individuell parkering för din cykel och går att låsa.

Idag finns det 25 cykelboxar i kommunen. De finns vid:

  • Lerums station
  • Hedlunds backe
  • Aspedalens station
  • Gråbo busstation

Utöver cykelboxar finns det även cykelgarage tillgängliga vid Floda och Aspens station. Till skillnad från cykelboxen parkeras cyklarna här i ett gemensamt utrymme och du behöver inte boka en plats i garaget.

För att få tillgång till cykelparkeringarna behöver du först ingå ett avtal med kommunen. Avtalen mellan de två olika parkeringslösningarna skiljer sig åt. När du registrerar dig behöver du därför välja vilken av lösningarna du vill använda. Du väljer själv om du vill registrera dig på båda tjänsterna eller bara en av dem. När du har registrerat dig via e-tjänsten administreras din ansökan av kommunens kundcenter KomIn. Därefter skickas det hem en nyckelbricka till dig.

Så fungerar det

När du är registrerad och har fått din nyckelbricka kan du börja använda cykelboxarna. Du bokar din cykelbox via webbplatsen Aptusportal. Välj Boka och sen Ny bokning. Du får du välja var du vill boka en cykelbox. Sen väljer du boxnummer och vilken vecka och datum som du vill boka. Cykelboxen blir då bokad i ett helt dygn, från klockan 04.00–03.59 nästa dag.

Varje cykelbox har en avläsare för den nyckel du fått vid registrering. När du lägger nyckeln på avläsaren öppnas den box som du har bokat. Då tänds det en grön lampa över handtaget. Sen kör du in nyckeln i boxen som låser sig automatiskt när du stänger dörren.

Mer information

Boka cykelbox på Aptusportal

Information om cykling och cykelvägar i kommunen

Information om hur dina personuppgifter behandlas

Frågor om e-tjänsten

Kundcenter KomIn
kommun@lerum.se

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa