Rapportera din vattenmätarställning

LÄS MER

Viktigt att du läser all information nedan innan du startar e-tjänsten

 

Är du fastighetsägare med kommunalt abonnemang för vatten och avlopp? Då behöver du själv läsa av din vattenmätarställning och rapportera in den till kommunen. Det gäller inte om du har en digital, fjärravläst, vattenmätare. Digitala vattenmätare lämnar avläsning automatiskt.

Inloggning för privatpersoner

Du som är privatperson loggar in med hjälp av BankId eller med ditt kundnummer och personnummer. Kundnumret kan du se på din faktura.

Inloggning för företag, organisationer och föreningar

Du som driver ett företag, organisation eller förening kan logga in med kundnummer och personnummer. Kundnumret kan du se på din faktura. I rutan för personnummer skriver du siffrorna 00 direkt följt av ditt organisationsnummer.

Varning om din förbrukning

Du kan få en varning i samband med att du försöker skicka in din mätarställning. Det får du om du har förbrukat 30 procent mer eller mindre vatten än beräknat. Varningen är till för att du ska bli uppmärksam på om din förbrukning stämmer. Den är även till för att försäkra att du inte anger fel mätarställning av misstag. I rutan Ange orsak kan du skiva in ett tecken, vilket som helst, för att komma vidare oh skicka in din mätarställning.

Mer information

Information om abonnemang för vatten och avlopp

Information om hur dina personuppgifter behandlas